AI : I HVERDAGEN

23. NOVEMBER 2023 16:00 | KANTINEN ARKITEMA ARCHITECTS

AI I HVERSAGEN er titlen på det andet netværksmøde i vores AI-SERIE, torsdag 23. november 2023 kl. 16:00 - 18:00. Fysisk fremmøde og gratis adgang ved tilmelding.

Hvordan danner man sig et overblik over de mange AI-tools der er på vej til at blive integreret i vores arbejdsliv.

Et godt sted at starte er ved at deltage i dette netværksmøde, hvor vi har 2 fremragende oplægsholdere med fingeren på pulsen. Der bliver lejlighed til både et overblik, dykke ned i detaljen og få et bud på en retning for AI i hverdagen.

Kenneth C. Kleissl | Associate Digital Director | Cowi, vil udfolde Generativ AI's betydning ud fra et politisk, strategisk og praktisk perspektiv. Kenneth vil også give et indblik i ambitionerne for Cowi AI-Playground.

Salman Pey | Expertise Director for BIM and Digitalization | Niras vil udfolde processen og ambitionerne for udvikling af en AI-app. Her vil Salman give dig en indsigt i hvad en AI-agent er, hvad kan de bruges til, samt give en Live-demonstration af NIRAS AI-applikationer og deres forskellige features.

Det bliver et tætpakket netværksmøde og som altid er der afsat god tid til spørgsmål og debat.

Kenneth C. Kleissl
Associate Digital Director | COWI Group

Salman Pey
Expertise Director for BIM and Digitalization | Niras

Selv om alle fremmødte ved hvor stærkt det går med AI, så var vi alligevel blæst bagover over hvor stærkt det går med AI.

HER EN RÆKKE NEDSLAG FRA NETVÆRKSMØDET:

 • Det handler om at komme i gang, ikke venter på den perfekte løsning.
   
 • Lære at lede i usikkert farvand. Evne til at kunne sætte en kurs, selvom vi ikke har defineret den præcise retning, da verden forandre sig konstant indenfor denne teknologi.
   
 • Finde ud af, hvor AI kan gøre en positiv forskel ved at fokusere på de små hverdagsopgaver.
   
 • Vigtigt at ledelsen tager et standpunkt om brug af AI, både på virksomheds- og medarbejder niveau. Herunder stille spørgsmål til etikken ved brug af AI.
   
 • Vi skal se på vores adaptive evne og naturlig nysgerrighed. Rigtig mange medarbejder er allerede i fuld gang. Men vi skal på samme tid respektere at der er kollegaer der er bekymret for fremtiden.
   
 • Den største fare ved AI er, at vi meget hurtigt konkludere at have forstået de resultater der generes.
   
 • Samle et team der udvikler på samme tid der arbejdes på projekter.
   

FOTOGRAFIER FRA NETVÆRKSMØDE DEN 23.11.23

I bestyrelsen er vi også på udkig efter dit bud på hvilke arbejdsopgaver du gerne vil slippe, så din arbejdsdag bliver mere inspirerende og effektiv. Stort som småt. Det er jo ofte de mindre opgaver med stor gentagelse, man er glad for at slippe for.

Skriv allerede nu i kommentarfeltet eller giv dit bud til netværksmødet. 

Vi glæder os til at høre fra dig. Dine bud vil danne grundlag for kommende netværksmøder med AI i centrum.

3 kommentar(er)

KLIK HER FOR AT SKRIVE EN KOMMENTAR TIL AI

2023.11.09 Skrevet af Marcus Lorentzen
Jeg ved ikke om der er arbejdsopgaver jeg ville ønske at slippe for. Men der er mange der ville kunne forbedres med en forhåbentlig kyndig automatisering ved brug af AI. Udarbejdelse af arbejdsbeskrivelser/udbudsdokumenter, analyse af tegningsmateriale/mængdeudtræk samt forslag til ændringer af materialer men hensyn til bæredygtighed, indsamling af data til brug af kortlægning ved konkurrencer samt analyse og formidling heraf.
2023.10.23 Skrevet af Rikke Nordmann
En intelligent automatisering af processerne omkring egenkontrol/modtagekontrol ville kunne frigive tid og formentligt også øge kvaliteten
2023.10.16 Skrevet af Eigil Nybo
Nogle tanker om AI

Vi har store forventninger til AI, men når vi opbygger og programmerer fremtidens AI systemer er det essentielt, at den menneskelige faktor indskrives i loopet. Den menneskelige hjerne er i stand til at inddrage og håndtere uendelige variabler, og ikke mindst kan vi kommunikere med andre mennesker, og dermed kan der opnås en konsensus baseret på noget så banalt som sund fornuft.

Vi står nu ved et tipping point for kunstig intelligens, hvor der breder sig en forståelse af, at AI kan tage intelligente beslutninger. Det er ikke tilfældet, som i sagen om de nye ejendomsvurderinger, hvor det er helt klart, at det er uden for algoritmens formåen at gætte hvad folk vil betale for en bolig, specielt når man valgt en helt uforståelig omvej ved at opbygge en datamodel, der imiterer markedet i stedet for at tage udgangspunkt i markedet selv. I Holland har de svageste borgere oplevet at stå magtesløse over algoritmens vurderinger af deres forældreevner eller sociale forhold.

Vi må i vores arbejde med AI konsekvent inddrage den menneskelige faktor, der netop kan betyde, at folk ikke står med en bolig som en algoritme har gjort usælgelig, eller lade AI på sygehusene afgøre, om du har ret til at se en læge.

Inspiration:
Artikel i MANDAG MORGEN. ”Er vi så enige om, at det er sidste gang, vi stoler blindt på algoritmerne”.