ONLINE NETVÆRKSMØDE DEN 25. JUNI 2020 KL.16:00

BIM AARHUS og BIM CPH inviterer hermed til det første fælles Online Netværksmøde. Vi har fornøjelsen af at præsenterer Mads Holten Rasmussen, Ph.d. | HVAC-ingeniør, NIRAS, der vil vidensdele om:  

Linkede data til det integrerede projekt.

Linkede data handler om at skabe overblik over hvilke materiale i en BIM-model, der er linked sammen. Eksempelvis når arkitekten rykker en indervæg har det betydning for indeklimaet, dagslysforholdene og lignende.

Mads Holten Rasmussen har arbejdet med en online brugerflade, der håndterer dette, og som kan linkes op til BIM-modellen. Det giver mulighed for at distribuere datasæt, og på sigt kan det muliggøre et netværksbaseret, decentralt BIM.

Dette har stort potentiale for optimering og overblik af BIM modellens data.

Mads vil fortælle om arbejde med The Building Topology Ontology (BOT) og the Ontology for Property Management (OPM). Der vil blive vist konkrete eksempler og demoer af hvordan Niras benytte teknologierne.

INDLÆGSHOLDER : Mads Holten Rasmussen 

Uddannet MSc Architectural Engineering, DTU, 2013 og forsvarede sin Erhvervs Ph.d. i 2019. 

Digital infrastructure and Building Information Models in the design and planning of building services

Denne er gennemført i et partnerskab mellem Niras og DTU. 

Det er et yderst relevant emne, der influere mange aspekter af arbejdet med BIM modeller. Mads er stadig involveret i internationalt forskningsmiljø, der bidrager til udviklingen af ​​næste generation af BIM, der vil gøre brug af ​​semantisk sammenkoblede modeller aktiveret af webteknologier. 

Hos Niras er Mads ansvarlig for integrationen af ​​teknologierne.

MODERATOR: Christine Dalgaard 

Civilingeniør | Niras er ligeledes en del af Niras digitale udviklingsteam. 

Christine arbejder sammen med en kollega, på at udvikle et databaseret værktøj, som effektiviserer måden, ingeniører arbejder på. Med arkitektmodeller som grundlag gennemfører værktøjet automatiske og nøjagtige beregninger og geometriske opmålinger af byggerier.